Om meg

Jeg har vært engasjert og nysgjerrig så lenge jeg kan huske. Glad i gode brukeropplevelser og ny kunnskap.

Da er det fint å ha en jobb der jeg hjelper ledere og ansatte i offentlig og privat sektor med å sparre, løse problemer og nå viktige mål ved hjelp av bærekraftig utvikling og god kommunikasjon.

Lang erfaring

Forståelse for strategi er kommet med årene, gjennom erfaring og utviklet kompetanse – formell og uformell. Jeg har 20 års erfaring som journalist i ulike media, både radio og avis. Mye har endret seg, men det grunnleggende er det samme. Jeg har hatt egen kommunikasjonsselskap også tidligere, før mine ti år som kommunikasjonsdirektør i ledergruppen i Lotteri- og stiftelsestilsynet.

Formell utdannelse

Av formell utdannelse, har jeg mastergrad fra Handelshøyskolen BI i digital kommunikasjonsledelse, endringsledelse og «Ledelse; makt og mening». Det har også gitt meg tilgang til gode nettverk.  I tillegg har jeg formell prosjektkompetanse (og erfaring med prosjektstyring og -verktøy).

Ledelse

Til sammen har praksis, kurs og studier gitt meg erfaring, kunnskap og kompetanse om strategisk ledelse, endringsprosesser, offentlig styring, PR og kommunikasjon, brukeropplevelser, klarspråk, styrearbeid og media.

Jeg vet måter jeg kan bidra til at din virksomhet kommer seg dit du vil, enten gjennom seminar og workshops, kurs eller rådgivning en-til-en. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat!

Om vi finner ut at vi vil jobbe sammen, så er min rolle å utfordre, hjelpe og gjøre deg bedre på egen hånd.

Språk

Mer om hvem jeg er: Når jeg skal på scener, kommer erfaring fra radiosendinger til nytte. Det er også verdifullt å være flerspråklig. Engelsk er lett. Fransk er mindre lett, men det duger sosialt. Nynorsk og bokmål sjonglerer jeg enkelt, noe som også har stor verdi – særlig i det offentlige.  Jeg bor i «nynorskland» (Vestland) og er glad for å ha jobbet i styret i verdens beste nynorske riksavis, Dag og Tid.

Styreverv

Kunnskap og interesse for teknologi og digitalisering kommer til sin rett i arbeidet for IT-forum Vest. Sans for verdiskapning, særlig i egen region, får utløp gjennom eierskap og styreplass i Fjordvekst AS og Peak Venture AS. Da er det gøy å ha kontor i Peak Sunnfjord, som huser spennende start- og vekstbedrifter. Samfunnsengasjementet mitt kommer også til uttrykk gjennom styrevervet i Nok. Norge. Formålet til organisasjonen er å forebygge seksuelle overgrep og hjelpe de som har vært utsatt for det, uansett hvem de er og hvor i landet de bor.

Medlemsskap/fellesskap

Mitt selskap er medlem av UN Global Compact og har signert Grønnvaskingsplakaten.

Jeg er i tillegg godkjent som Miljøfyrtårn-konsulent. Om du vil vite mer, så kan du lese profilen min på LinkedIn.

Du kan også lese om selskapet Ymsir AS (tidl. Anne Mette Hjelle AS) i